Mijn naam is Eveline Baas!
Fysiotherapie is mijn passie: een persoon als geheel zien en de fysieke en mentale belastbaarheid weer in balans krijgen. Zorgen dat jij je weer gezond en gelukkig in je lichaam voelt. Het is mijn missie om je klachten te verhelpen, zodat je weer vrij kunt bewegen! Naast het doen afnemen van je klachten, zodat je weer pijnvrij kunt bewegen en het verbeteren van je belastbaarheid is het ook mijn missie om je bewust te laten maken van de manier waarop je je lichaam gebruikt en belast. Wat zijn de signalen die je lichaam afgeeft, zodat je eerder kunt ingrijpen en voorkomen dat klachten ontstaan of verergeren.

Hoe het allemaal begon

Al vanaf jongs af aan voel ik al dat ik affiniteit heb met het functioneren van het menselijk lichaam en voor de mens in alle facetten. Zelfs mijn moeder had, voordat ik zelf tot die ontdekking kwam, al gezegd dat een studie in de richting van fysiotherapie helemaal bij mij zou passen. Zeker doordat ik graag met mensen werk, gezondheid en fit zijn, heel belangrijk vind!

Tijdens mijn studie kon ik al bij sportschool AKFS in Ouderkerk aan de Amstel werken, om daar medische fitnessbegeleiding en Pilates lessen te geven. Nadat ik in 2003 Cum Laude afstudeerde aan de Hogeschool van Amsterdam, breidde ik mijn werkuren uit en ging ook in loondienst bij een fysiopraktijk. Door de ervaring, die ik zowel in de fysiopraktijk als in de sportschool opdeed, besloot ik in 2009 dat het tijd was mijn eigen fysiotherapie praktijk ‘Spine and Motion’ op te starten.

Aangezien AKFS het wel zag zitten om een ‘eigen’ fysiotherapeut in huis te hebben en het voor mij een unieke kans was om zowel fysiotherapie als de sportfaciliteiten te combineren, was het voor beide een ‘win-win’ situatie en kon ik mijn intrek nemen in een ruimte van de sportschool. Door de jaren heen ben ik mij verder gaan specialiseren om de behandelmogelijkheden te vergroten. Ik heb altijd een ‘honger naar nieuwe kennis’ en blijf graag bijleren.

Nadat AKFS na ruim 25 jaar besloot zijn deuren te sluiten, ben ik per 1 augustus 2020 met mijn praktijk verhuisd naar sporthal ‘Bindelwijk’. Naast mijn praktijk, geef ik ook nog steeds Pilates lessen. Pilates sluit mooi aan bij de boodschap die ik uit wil dragen als fysiotherapeut, met aandacht bezig zijn met je lichaam. Daarbij ben ik nog iedere dag trots en dankbaar dat ik mijn eigen praktijk heb kunnen opzetten.

Betrouwbaar

Voldoe aan alle basiseisen om het vak fysiotherapie uit te mogen oefenen en blijf mij ontwikkelen door allerlei cursussen en opleidingen te volgen.

PERSOONLIJK

Zie een persoon als geheel, omdat de balans tussen fysieke en mentale belasting zeer belangrijk zijn voor een goed funtionerend lichaam.

Transparant

Houd van transparantie, dus open- en eerlijkheid staan voorop. Kan ik je niet (verder) helpen bij je klacht, dan verwijs ik je altijd naar een andere therapeut.

wil je meer over mij weten?

9

paardrijden is ook een hele grote passie van mij en als het even kan ben ik te vinden op een paardenrug

9

ik ben gek van dieren en heb een kat genaamd ‘Pip’

9

muziek luisteren mij ontspant en rust geeft

9

ik hou van reizen en maak graag met mijn gezin mooie tripjes

9

wist je dat ik nog steeds Pilates lessen geef?

9

sporten in de buitenlucht mij heel erg blij maakt

9

ik mij bezighoud met de natuur, het klimaat en de wereld waarin we leven

Wat ik nog graag zou willen…

opleiding tot orthomoleculair therapeut

een piano

kinderboek schrijven

multidisciplinair centrum opzetten