Medical taping

Elastische tape die de spieren in hun functie ondersteunen, zonder daarbij je bewegingsvrijheid te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt jouw lichaamseigen herstelproces geactiveerd.

 

Medical taping is een techniek die gebaseerd is op het natuurlijke genezingsproces van je lichaam. Door kinesiotape op je huid te plakken, wordt je bovenste huidlaag opgetild. Hierdoor worden, onder en rondom het tape, o.a. zenuwbanen, lymfevaten en dus de doorbloeding gestimuleerd.

Dit proces werkt ook nog eens dieper door op jouw onderliggende spieren en gewrichten. De pijn wordt verminderd en je wordt niet belemmerd in je bewegingsvrijheid. Het tape is hypoallergeen en watervast, dus douchen en zwemmen zijn geen probleem. Vaak kun je de tape vier tot zes dagen laten zitten, zonder dat het zijn werking verliest.

Betrouwbaar

Voldoe aan alle basiseisen om het vak fysiotherapie uit te mogen oefenen en blijf mij ontwikkelen door allerlei cursussen en opleidingen te volgen.

PERSOONLIJK

Zie een persoon als geheel, omdat de balans tussen fysieke en mentale belasting zeer belangrijk zijn voor een goed funtionerend lichaam.

Transparant

Houd van transparantie, dus open- en eerlijkheid staan voorop. Kan ik je niet (verder) helpen bij je klacht, dan verwijs ik je altijd naar een andere therapeut.