McKenzie therapie

Zeer effectieve onderzoeks- en behandelmethode die veel toegepast wordt bij klachten aan je wervels en tussenwervelschijven, bij verstijving van de wervelkolom en bij klachten die te maken hebben met houding en beweging.

 

Bij de eerste afspraak, begin ik met een uitgebreid bewegingsonderzoek waarbij je telkens dezelfde bewegingen maakt, zodat ik inzicht in de oorzaak van je klachten krijg en deze in kaart kan brengen. Na dit onderzoek kan ik zien of jouw klacht ‘mechanisch’ en dus geschikt is voor McKenzie therapie, officieel bekend onder de naam Mechanische Diagnose Therapie (MDT).

Deze onderzoekmethode maakt het vaak mogelijk om snel en secuur een diagnose te stellen, soms zelfs zo dat er geen verder onderzoek, als bijvoorbeeld een röntgenfoto of MRI, nodig is.

Door middel van houding- en bewegingsoefeningen gaan we jouw pijnklachten en bewegingsbeperkingen behandelen. Doorgaans zul je deze therapie als prettig ervaren omdat je zelf veel invloed en controle hebt over je klachten.

Betrouwbaar

Voldoe aan alle basiseisen om het vak fysiotherapie uit te mogen oefenen en blijf mij ontwikkelen door allerlei cursussen en opleidingen te volgen.

PERSOONLIJK

Zie een persoon als geheel, omdat de balans tussen fysieke en mentale belasting zeer belangrijk zijn voor een goed funtionerend lichaam.

Transparant

Houd van transparantie, dus open- en eerlijkheid staan voorop. Kan ik je niet (verder) helpen bij je klacht, dan verwijs ik je altijd naar een andere therapeut.