Fascia therapie

Spieren zijn omhult door ‘fascia’, bindweefselvliezen. Als er verklevingen optreden in de fascia, kan dit je bewegelijkheid beperken en vervolgens voor klachten zorgen. Door fascia therapie worden verklevingen opgeheven en kan je bindweefsel zich herstellen.

 

Fascia is dus een andere woord voor de bindweefselvliezen die om alle spieren, botten en zenuwen zitten (met daartussen een vloeibare gel). Je kunt het vergelijken met het vliesje bij een kipfilet. Dit vliesje is als het ware een beschermend laagje en zorgt dat alles aan elkaar verbonden is en samenwerkt. Wanneer deze vliezen gaan verkleven, resulteert dit vaak in pijn, stijfheid en balansproblemen.

Met behulp van specifieke manuele technieken en gerichte oefeningen kunnen we de verstoringen in je bindweefselvliezen herstellen. Dit resulteert in meer bewegingsvrijheid, een afname van jouw klachten, een verbeterde houding en een verhoging van de belastbaarheid.

Betrouwbaar

Voldoe aan alle basiseisen om het vak fysiotherapie uit te mogen oefenen en blijf mij ontwikkelen door allerlei cursussen en opleidingen te volgen.

PERSOONLIJK

Zie een persoon als geheel, omdat de balans tussen fysieke en mentale belasting zeer belangrijk zijn voor een goed funtionerend lichaam.

Transparant

Houd van transparantie, dus open- en eerlijkheid staan voorop. Kan ik je niet (verder) helpen bij je klacht, dan verwijs ik je altijd naar een andere therapeut.