Dry Needling

Met een dunne acupunctuurnaad wordt in een spierverharding oftewel triggerpoint geprikt, waardoor de spier zich ontspant en de verhardingen vrijwel direct verminderen.

 

Om spierverhardingen te behandelen, prik ik met een dun steriel acupunctuur naaldje in de spierverharding, waardoor de spier als het ware gedwongen wordt om te ontspannen. Er wordt geen vloeistof ingespoten.

Het inbrengen van het naaldje in de huid is over het algemeen niet gevoelig. Je kunt wel een ‘dof’ onaangenaam gevoel ervaren wanneer de spierknoop wordt aangeprikt. Dit komt omdat het aanprikken samengaat met een korte, plotselinge samentrekking van je spier. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt jouw lichaamseigen herstelproces geactiveerd.

Na de behandeling kan de spier nog wat zwaar en vermoeid aanvoelen, een spierpijngevoel. Dit gevoel is meestal van korte duur. Daarnaast geef ik je ook nog wat rekoefeningen mee voor verder herstel.

Betrouwbaar

Voldoe aan alle basiseisen om het vak fysiotherapie uit te mogen oefenen en blijf mij ontwikkelen door allerlei cursussen en opleidingen te volgen.

PERSOONLIJK

Zie een persoon als geheel, omdat de balans tussen fysieke en mentale belasting zeer belangrijk zijn voor een goed funtionerend lichaam.

Transparant

Houd van transparantie, dus open- en eerlijkheid staan voorop. Kan ik je niet (verder) helpen bij je klacht, dan verwijs ik je altijd naar een andere therapeut.