Draaiduizeligheid behandeling (BPPD)

Bij veranderingen van de houding van je hoofd (bijvoorbeeld bij het omdraaien in bed, vooroverbuigen, omhoogkijken of achteromkijken) kun je duizelig worden. Wanneer je hier vaak last van hebt, is de kans groot dat je een vorm van draaiduizeligheid hebt. Blijf hier niet meer rondlopen, want het is goed behandelbaar!

 

Draaiduizeligheid of ook wel positieduizeligheid genoemd, heeft te maken met je evenwichtsorgaan. Je evenwichtsorgaan bestaat uit 3 cirkelvormige buisjes in het binnenoor, waarin vloeistof zit die meebeweegt met de bewegingen die je maakt. Vaak onstaat duizeligheid omdat er gruis in dit vloeistof zit. Dit zijn kleine kalkkristallen die in het evenwichtsorgaan thuishoren, maar zich hebben verplaatst, soms zonder duidelijke oorzaak.

Door de zogenaamde ‘Epley-beweging’ te doen, wordt ervoor gezorgd dat het gruis zich verplaatst vanuit het buisje naar een minder gevoelig deel van je evenwichtsorgaan. Daarnaast geef ik je oefeningen mee, die belangrijk zijn om van de klachten af te komen.

Betrouwbaar

Voldoe aan alle basiseisen om het vak fysiotherapie uit te mogen oefenen en blijf mij ontwikkelen door allerlei cursussen en opleidingen te volgen.

PERSOONLIJK

Zie een persoon als geheel, omdat de balans tussen fysieke en mentale belasting zeer belangrijk zijn voor een goed funtionerend lichaam.

Transparant

Houd van transparantie, dus open- en eerlijkheid staan voorop. Kan ik je niet (verder) helpen bij je klacht, dan verwijs ik je altijd naar een andere therapeut.