Bekken therapie

Richt zich op problemen in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem en helpt je bij het trainen en ontspannen van spieren rondom het bekken. Ben je zwanger, dan is deze therapie ook tijdens en na je zwangerschap zeer effectief.

 

De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm ondersteunt. Deze spieren dragen bij aan de stabiliteit van het bekken en zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. Wanneer deze dus niet goed functioneren, kun je bijvoorbeeld last krijgen van ongewenst urine verlies. Ook hebben deze spieren een functie bij seksualiteit. 

Het zijn klachten die bij zowel vrouwen als mannen voorkomen en zeker ook bij vrouwen tijdens en na de zwangerschap. 

Omdat je deze spieren niet kunt zien, is het vaak moeilijk ze op het juiste moment te kunnen aan- of ontspannen. De behandeling is er dan ook op gericht, dat je leert de spieren van je bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken. 

 

Herken je deze klachten?

A

moeite met ophouden van plas, windjes of ontlasting

A

een verzakkingsgevoel

A

moeite met uitplassen en/of ontlasten

A

een niet te onderdrukken gevoel van aandrang om te plassen of te ontlasten

A

bekkenpijn

A

pijn in de onderbuik, onderrug of rond de geslachtsorganen

A

pijn bij vrijen

A

onbegrepen buikpijn waarvoor geen medische oorzaak gevonden is

Betrouwbaar

Voldoe aan alle basiseisen om het vak fysiotherapie uit te mogen oefenen en blijf mij ontwikkelen door allerlei cursussen en opleidingen te volgen.

PERSOONLIJK

Zie een persoon als geheel, omdat de balans tussen fysieke en mentale belasting zeer belangrijk zijn voor een goed funtionerend lichaam.

Transparant

Houd van transparantie, dus open- en eerlijkheid staan voorop. Kan ik je niet (verder) helpen bij je klacht, dan verwijs ik je altijd naar een andere therapeut.